HET VLEES


Wij willen zo veel mogelijk mensen kennis laten maken met het allerlekkerste vlees afkomstig van onze eigen boerderij;  Black Angus. Een statige en robuuste koe die zich laat typeren door zijn prachtige structuren en gemarmerd vlees.

 

We spreken van gemarmerd vlees wanneer zich vet bevindt tussen de spierweefsels. Deze zijn te herkennen aan de witte strepen in het vlees. Dit wordt ook wel intramusculair vet genoemd wat bijdraagt aan de smaak, sappigheid en malsheid van het vlees.

 

Het slachten, uitbenen en vacuüm verpakken wordt verricht door een zorgvuldig uitgekozen slager uit de regio. De koe krijgt, na zijn transport naar het slachthuis, enkele dagen de tijd om tot rust te komen. Hierdoor neemt de spanning in de spier af waardoor de smaak en malsheid niet ten koste gaat door stress.

 

Het vlees wordt vervolgens enkele dagen gerijpt in een koelcel. Nadat het vlees heeft kunnen besterven (rijpen) wordt deze uitgebeend en in porties gesneden. Tot slot worden de porties vacuüm verpakt.


Bestellen


Voor de particuliere verkoop richten wij ons op de meest gangbare delen; biefstuk, runderworst, hamburgers, gehakt en braadlappen. Deze kunt u per stuk of als samengesteld vleespakket via onze webshop bestellen.

 

Het kan zijn dat het gewenste product uitverkocht en niet meer te bestellen is. Binnen maximaal 4 weken zal de voorraad aangevuld worden. Via de webshop kunt u aangeven of u op de hoogte wilt blijven van de verwachtte aanvuldatum.


AFHALEN EN BETALEN


Bestellingen kunnen afgehaald worden op zaterdag tussen 09.00 uur en 13.00 uur. Mocht u een ander moment wensen is dat geen probleem, maar zouden we graag een afspraak maken.

 

U kunt bij ons alleen contant betalen.